Het verhaal van uw leven.

Wilt u uw levensverhaal of familiegeschiedenis op papier zetten, maar blijkt de drempel te hoog? Of kunt u de woorden niet precies vinden? Ik help u graag en teken samen met u uw verhaal op in een persoonlijk en mooi vormgegeven levensboek.

Weet je nog...?

Iedereen kijkt af en toe terug op het leven en haalt herinneringen op aan het verleden. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom u uw levensverhaal wilt vastleggen. Misschien heeft u een bijzondere periode meegemaakt in uw leven. Of wilt u in kaart brengen hoe u werd wie u nu bent. Wellicht wilt u anderen laten delen in wat uw leven de moeite waard maakt, of (klein)kinderen inzicht bieden in hun familiegeschiedenis.

Next

Wat is een levensboek?

Een levensboek bevat persoonlijke verhalen die een indruk geven van uw leven. Een document vol herinneringen, dat u kan bewaren of delen met de mensen om u heen.

Aan de hand van een aantal gesprekken tekenen we samen uw persoonlijke levensgeschiedenis op. De grote lijn en anekdotes wisselen elkaar af, aangevuld met journalistiek onderzoek om feiten en situaties in te kleuren. Het boek bevat vaak een familiestamboom of levenslijn, maar ook foto's van uzelf, familie en dierbare voorwerpen. Documenten als brieven, kindertekeningen, een schoolrapport of krantenknipsel kleden het verhaal verder aan.

U bent zelf de regisseur van het verhaal. U bepaalt wat u vertelt en wat er uiteindelijk in het boek wordt opgenomen.

Heeft u het verhaal al klaar, maar zoekt u een vormgever die er een mooi boek van maakt, zodat het verhaal de uitstraling krijgt die het verdient? Dat doe ik graag. Op basis van uw wensen zorg ik ervoor dat de opmaak van het binnenwerk past bij u en uw levensverhaal, tekst en afbeeldingen een mooi geheel vormen, het boek een mooie kaft krijgt en bij u afgeleverd wordt in de gewenste oplage.

Next

Hoe komt een levensboek tot stand?

De periode vanaf het eerste interview tot en met de aflevering van het uiteindelijke boek duurt minimaal vier maanden. De tijd die het kost om een levensboek te maken, hangt mede af van het doel van het boek en de door u gewenste omvang.

Kennismakingsgesprek.
Tijdens een kennismakingsgesprek bespreken we uw wensen en verwachtingen. We bepalen voor wie het levensverhaal opgetekend wordt. Is het een cadeau of voor uzelf? Is het boek voor u persoonlijk of voor een bredere kring mensen? Gaat het om gebeurtenissen in uw leven of vooral om uw visie en ervaringen? We verkennen de eerste ideeën over de inhoud, en bespreken het aantal interviewsessies dat gewenst is.

Interviews en uitwerking.
Tijdens de gesprekken komen uw persoonlijke levensgeschiedenis, ervaringen en gedachten aan bod. Als u hier behoefte aan heeft, kunnen we op verschillende manieren uw herinneringen weer komen laten bovendrijven, bijvoorbeeld door het gebruik van vragenlijsten of themakaarten. De aantekeningen die ik tijdens de gesprekken maak, werk ik uit. Ik voer aanvullend journalistiek onderzoek uit om feiten en situaties in te kleuren. Het verhaal wordt ingedeeld in hoofdstukken, aan de hand van thema´s of chronologische gebeurtenissen. De grote lijn wordt afgewisseld met anekdotes, zodat het boek een duidelijk en goed leesbaar geheel wordt. U krijgt alle teksten te lezen en bepaalt wat er uiteindelijk in het boek wordt opgenomen.

Foto's en documenten.
U kunt in uw boek foto’s laten opnemen van uzelf, familie en dierbare voorwerpen. Maar ook documenten als brieven, kindertekeningen, een schoolrapport of krantenknipsel kunnen het verhaal verder aankleden.

Vormgeving en druk.
Samen bepalen we de vorm voor de definitieve uitgave. Naar wens kan ik uw boek illustreren met een familiestamboom of levenslijn, en het van een mooi vormgegeven omslag voorzien. Als u tevreden bent, wordt het boek gedrukt.

Next

Wat kost het maken van een levensboek?

Wilt u uw levensverhaal op laten schrijven? Of wilt u in gezamenlijk familieverband een gezinsboek opstellen? Hebt u het verhaal al klaar en zoekt u een vormgever die er een mooi boek van maakt? Of bent u op zoek naar een bijzonder cadeau voor uw ouders of ander persoon in uw omgeving? Op basis van uw persoonlijke wensen bespreek ik graag de mogelijkheden.

Aan een levensboek wordt veel zorg besteed. Een levensverhaal schrijven vergt een investering, in tijd en aandacht. De investering in geld hangt af van de omvang van het boek. Ik maak voor u graag een vrijblijvende offerte op basis van uw wensen en budget.

Next

Voorbeelden.

Hieronder vindt u een aantal voorbeelden van levensboeken die ik in opdracht maakte.Noot: de in de voorbeelden getoonde teksten en namen zijn geanonimiseerd, de afbeeldingen zijn vervangen door openbare foto's afkomstig van diverse archiefwebsites of foto's uit mijn privéarchief.

Next

Wie ik ben.

Mijn naam is Sanneke van Geest (1980). Ik ben tekstschrijver en grafisch vormgever. Ik heb een studie pedagogische wetenschappen afgerond en heb geschiedenis gestudeerd.

Doordat ik in grafische vormgeving, illustratiewerk en schrijven thuis ben, kan ik een compleet product aanleveren waarin ik deze disciplines combineer. Mijn liefde voor geschiedenis en het kunnen bieden van een luisterend oor, zorgen ervoor dat ik inmiddels al een groot aantal bijzondere gesprekken heb gevoerd met mensen die hun levensverhaal wilden laten optekenen.

In 2006 interviewde ik mijn grootouders over hun leven. Zij vonden het fijn om uitgebreid hun verhaal te kunnen doen en hun visie op gebeurtenissen te delen met een geïnteresseerde toehoorder. Ik vond het bijzonder om een inkijkje te krijgen in hun leven. Ze deelden hun stokpaardjes en lievelingsverhalen, maar ook verdriet. Ik maakte hiervan een film, waarin mijn grootouders het woord voeren, aangevuld met foto's en oude filmfragmenten. In de jaren erna heb ik, ook in boekvorm, familiegeschiedenissen opgetekend, ondersteund door verschillende schrijftrainingen en cursussen in het schrijven van levensboeken.

Next

Contact.

Hebt u interesse in het laten schrijven van uw levensverhaal of wilt u graag een offerte ontvangen?
Ik bespreek graag de mogelijkheden met u.
U kunt mij bereiken via levensboek@sannekevangeest.nl, of via onderstaand formulier.